“Jeg vil ned til varmen”, sagde Maria, da orloven var i hus. Mine drømme om at sejle til Lofoten eller til datteren i Skotland kunne jeg vist skrinlægge til en anden gang. Men tanken om orlov på europas kanaler i efteråret lød også mere realistisk og behageligt.

Vi sejlede ialt 1109 sømil, passerede 1038 broer og 265 sluser. Sejlede igennem flere tunneller hvor den længste var 5,8 km ved Langres, som også lå på det højeste punkt, 340 moh.

Kanalerne blev et eventyr med kunst, kultur, kærlighed, katastrofetanker og kammeratskab.

Men også det enkle liv, hvor dagene fik lov til at folde sig selv ud i den smukkeste natur.

Vi ser og mærker meget mere med 10 km/timen, i en tiltrængt pause fra hverdagens fartblindhed.

Vi deler gerne vore oplevelser og erfaringer så andre bliver inspirerede ligesom vi selv blev det af sejlervenner og YouTube videoer.

Christian Rosendal

1 thought on “2 december 2021 kl 19 Klubaften med Christian og Maria Rosendal, Kanalsejlads til Sydfrankrig”